keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Se on menoa nyt?

Arvatkaa mitä? Meille on löytynyt luovuttaja! Tämä ihana uutinen tuli nopeammin kuin odotin ja vähän jopa puun takaa. Olimme eilen lääkärissä hoidon suunnittelukäynnillä, jonka ajattelimme olevan ihan vain peruskäynti, jossa ehkä kirjoitettaisiin reseptit jo valmiiksi, mutta ei muuta. En siis todellakaan odottanut tällaisia uutisia ja siinä sitten suu meinasi loksahtaa auki kun kuulimme, että sopiva luovuttaja on nyt jo löytynyt. Ei siis mennyt edes sitä arvioitua puolta vuotta, vaan noin 5 kuukautta siitä kun ilmoittauduimme jonoon!

Tässä on kuitenkin vielä pari muuttujaa.. Luovuttajaksemme kaavailtu henkilö ei ole vielä ehtinyt käydä valintaprosessia kokonaan läpi, joten häntä ei ole vielä virallisesti hyväksytty luovuttajaksi, mutta hyvältä kuulemma näyttää. Mikään ei vielä ole sataprosenttisen varmaa, mutta meille on tehty varaus. Mikäli siis kaikki etenee odotetusti, tästä henkilöstä tulee meidän luovuttajamme ja hoito tulee toivottavasti toteutumaan vielä tämän vuoden puolella, ehkä piankin. Sehän riippuu paljon luovuttajan kierrosta. Minun kiertonihan se sovitetaan hänen kiertoonsa, ei toisinpäin.

Vielä suurempi yllätys oli kun lääkäri päätti aloittaa kuukautisia siirtävän lääkityksen saman tien jo “varmuuden vuoksi”, jotta kiertomme on helpompi saada täsmäämään. Muuten hoitoa olisi mahdotonta saada onnistumaan tämän vuoden puolella, tai niin, etteivät hoidot menisi pieleen joululomien vuoksi, jolloin klinikka on kiinni. Onhan tässä se riski, että luovuttaja ei jostain syystä läpäise seulaa, mutta se selviää varmaan jo ensi viikolla ja silloin lääkitys keskeytetään, ei sen kummempaa. Nyt siis käytössä eilisestä asti Primolut-Nor ja Zumenon-tabletit. Synarela-suihkeenkin hain jo valmiiksi apteekista, sen käyttö alkaa hoitokaavion mukaan loppuviikosta. Reseptit ovat valmiina jo myös luovuttajaa varten, mehän ne hänen lääkkeensä maksamme. Reseptit on kirjoitettu minun nimelleni, eikä lääkkeistä saa Kela-korvausta. Lääkkeet tulee toimittaa klinikalle hyvissä ajoin ennen hoidon alkua, josta luovuttaja sitten ne saa.

Meitä pyydettiin soittamaan ensi viikolla klinikalle, jolloin todennäköisesti saamme tietää, onko luovuttaja hyväksytty ja lähteekö hoito tästä tosiaan käyntiin. Soitan heti maanantaina. Eihän tässä meinaa pysyä housuissaan!

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikö olekin! Toivotaan vain nyt, että asiat etenee odotetulla tavalla ja toivotussa aikataulussa!

      Poista
  2. Voi juku Ounis!

    Olen käynyt lukemassa teidän kaikki uutiset, nuo niin surkeatkin. Jotenkin olen ollut sanaton vastoinkäymistenne edessä. Kaikki raskausuutiset ja ja ja... Sanainen arkkuni on ollut niin tyhjä, etten ole osannut sitten edes puumerkkiä jättää käynneistäni.

    Mutta nyt, tuntuu kuin aurinko paistaisi risukasaan =D! Onpa ihanaa, että homma etenee. Ihan mielettömän nopeasti teille löytyi luovuttaja, toivotaan, että hän myös vie homman loppuun asti. Ja, että hoito olisi vielä tämän vuoden aikana, ihan mahtavaa! Tuttavani odotti juuri miehensä kanssa luovuttajaa 10 kuukautta ja sitten vielä kaikki kiertomätsäykset päälle eli yli vuosi meni heillä, että pääsivät hoitoon. Tulosta ei vielä tiedetä, siellä piinaillaan.

    Hengessä täällä ollaan mukana, olet sinä kyllä vahva nainen! Läpi vaikka harmaan kiven, eikös niin!

    Peukut pystyssä,
    Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi juku tosiaan! Jotain valoa tähän risukasaankin välillä. Olisi kyllä mahtavaa, jos tämän vuoden puolella jo päästäisiin hoitoon! Eihän tässä ole kun enää marras- ja joulukuu tätä vuotta jäljellä ja se on vähän.. Varmaan riippuu klinikastakin aika paljon kauanko jonossa menee, sekä siitä, millaisilla tuntomerkeillä luovuttajaa haetaan... ja ihan sattumasta, että millaisia luovuttajia sinne klinikalle sattuu eksymään milloinkin.

      Kunhan vaan nyt kaikki menisi nappiin ja päästäisiin aloittamaan hoito. Ajattelin keskiviikkona soittaa klinikalle ja kysyä, onko luovuttajasta jo tietoa. Pyysivät siis meitä soittelemaan sinnepäin tällä viikolla. Olisin halunnut tietysti soittaa jo tänään, mutta tuskin heillä vielä olisi ollut mitään uutta kerrottavaa. Koitan malttaa vielä pari päivää.

      En itseäni kyllä ajattele mitenkään erityisen vahvana. Näen asian ennemminkin niin, ettei ole oikein muita vaihtoehtoja kun olla vahva ja jaksaa. Eipä ole tullut mieleenkään luovuttaa - ainakaan vielä!

      Kaikki peukut nyt kyllä tarvitaan, paljon on pelissä! Joten kiitos!

      Poista
  3. Oi miten hyviä uutisia. Nyt mä nostan kaikki peukut pystyyn teidän puolesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan vaan nyt sitten, että hyvät uutiset jatkuu. Toivo ja odotukset ovat korkealla. Kiitos Helmi, kaikki peukut tarvitaan, jotta tämä nyt onnistuu!

      Poista
  4. Voi kuinka ihania uutisia!!! <3 On varmasti huojentavaa ja nyt sitä saa sitten alkaa ihan toden teolla uskomaan ja toivomaan. Pidän ihan hirveästi peukkuja, että kohta pääsisit kasvattelemaan pientä ihmisenalkua sydämesi alla <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on todella ihan uudenlainen usko tähän hommaan. Noihin omilla soluilla tehtäviin hoitoihin ei oikein enää loppuajasta jaksanut uskoa, sitä tiesi jo mitä odottaa... Tuttua sullekin. Mutta nyt tämä voi onnistua!? Ainakin haluan kovasti uskoa siihen! Se on ainoa tapa, millä tällä hetkellä jaksan porskuttaa eteenpäin. Kiitos Suvi <3

      Poista
  5. Jes, hyviä uutisia. Tsemppiä ja jännitän täällä taustalla. Peukut pystyssä, että luovuttaja on täydellinen ja tekee hyviä soluja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vihdoinkin jotain hyviä uutisia! Toivotaan myös paljon soluja, jotta jää pakkaseenkin. omia kun ei sinne yhden yhtä ainokaista koskaan saatu. Kiitos peukuista, niitä todella tarvitaan nyt jos koskaan!

      Poista
  6. Voi Ounis! Komppaan Jenniä.. Kaikki kuulumiset olen lukenut, mutta kun olen yrittänyt kirjoittaa, niin ruutu on pysynyt tyhjänä :( sopivia sanoja ei vain ole ollut.

    Mutta nyt! Aivan mahtavaa! Täällä pidetään kaikki peukut pystyssä ja lähetetään toiveita tuonne ylös. Kunpa se nyt onnistuisi <3


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että sinä olet jaksanut seurata tätä blogia vieläkin, vaikka itse jo olet ihan eri tilanteessa. <3 Sopivia sanoja ei varmasti aina löydy, eikä tarvitsekaan. Tiedän, että elätte mukana ja toivotte siellä mun kanssa! <3

      Kunpa nyt........

      Poista