lauantai 31. lokakuuta 2015

Anopin unia

Kirjoitin taannoin appiukon sisaresta, joka neuloi nuttua tytölle, jonka uskoi syntyvän pian sukuun. Silloin ei vielä tiedetty, että miehen veljen vaimo on raskaana. Eikä hän silloin vielä ollutkaan, mutta tuli raskaaksi noin kolme kuukautta tämän jälkeen. Murheissani totesin anopille yksi päivä, että no nyt tiedetään sitten kenelle tämä täti sitä nuttua neuloo. Ei ainakaan meille. Anoppi sanoi siihen: “Kuule, ei hätää, minä näin unta kahdesta vauvasta. Toinen oli iso poika ja toinen pieni tyttö.” Anoppi se osaa olla jopa unissaankin optimistinen. Ja välillä mietin, keksiiköhän hän näitä juttuja vain lohduttaakseen.

Oli miten oli, nyt sitten odotellaan seuraavaa ultraa, jossa paljastuu heidän vauvansa sukupuoli. Onko hän iso poika vai pieni tyttö? Näiden hassujen unien ja enteiden vuoksi odotan tuota tietoa varmasti yhtä paljon kun tulevat vanhemmat. Nimittäin anopin unet ovat ennenkin käyneet toteen. Vuosia sitten hän näki unta kahdesta pienestä pojasta istuvan heidän sohvallaan. Pian tämän jälkeen saatiin tietää, että sukuun on tulossa kaksoset. Ja kuinka ollakaan: kaksi poikaa! Huuhaata tai ei, pieni osa minusta uskoo näihin. Tai ainakin haluaa uskoa. Itselle on tietenkin ihan sama, tuleeko sieltä iso poika vai pieni tyttö – tai iso tyttö tai pieni poika, kunhan joku tulee. Ja mielellään pian. En jaksa enää odottaa.

9 kommenttia:

  1. Minäkin uskon uniin.. Emmin tosi pitkään uskallanko lähteä ivf-hoitoon. Sitten näun tosituntuisen unen, unessa olin hoidossa ja punktiossa saaliina oli 20 follia. Tämän jälkeen uskaltauduin hoitoon, koska en saanut rauhaa asialta muuten. Kerroin unesta muille, miehellekin. Kun koitti oikeassa elämässä punktio, saalis oli kuin unesta: 20 follia. (Toki munasoluja oli paljon vähemmän, mutta folleja kerättiin juurikin tuo 20 kpl). Mene ja tiedä mutta näin joskus käy täällä. Rohkeutta Ounatuuli! Pidän sinulle peukkuja<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika jännä, että unesi kävi tuolla tavalla noin tarkasti toteen. Kunpa nämä anopin unetkin olisivat enteitä tulevasta ja se toinen vauva olisi meidän lahjasoluvauva...

      Kiitos sinulle <3

      Poista
  2. Mullakin on unet käyneet tavallaan toteen. Kirjoitin siitä blogissaan. Näin unta kahdesta munakkaasta.. Eli kahdesta solusta ivf:ssä joista vain toinen onnistui eikä sekään kunnolla... Niihin on kiva uskoa... Antaa elämään ihan uudenlaisen tatsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakkaasta. :) Yritin etsiä tuota unitarinaasi, mutta en ainakaan uusimmista kirjoituksistasi löytänyt.

      Unien merkitystä on mukava pohdiskella, ja varsinkin tällaisia, joihin voi myöhemmin palata katsomaan, pitikö paikkansa. Itse en ole tuollaisia enneunia nähnyt, ainakaan tietääkseni.. paitsi siitä posliinisesta vauvantossusta silloin talvella (josta kirjoitinkin). Jos meille tyttö tulee, niin sellainen kyllä hankitaan, se on saletti!

      Kaipa se on näiden anopin unien osalta myös sitä, että sitä vaan haluaa niin kovasti uskoa niihin. Kukapa sitä painajaisten toivoisi käyvän toteen.

      Poista
    2. munakasuni löytyy tuolta: http://peikkomagneetti.blogspot.fi/2014/04/kp-21_1.html

      Toivotaan, että meidän molemmat kauneimmat unelmat vielä toteutuvat. Se se olisi hienoa se!

      Poista
  3. Ehkä se iso poika on tämä raskaana olevan lapsi ja pieni tyttö teidän syntymätön vauva <3
    Olen samoilla taustoilla oleva, kahden lahjasolulapsen äiti. Tie tähän vaati 14 pitkää vuotta, monta omaa hoitoa pettymyksineen, neljä eri lahjasoluluovuttajaa, kymmeniä tuhansia rahaa ja miljoonia kyyneleitä. Mutta tässä ollaan. Paljon voimia tulevaan hoitoon <3
    Ps meillä luultiin aina että mun munasoluissa on vikaa. Juuri ikinä ei päästy siirtoon. Miehen simpat labrassa ok. Mutta lahjoittajien kanssa kävi samaa, käteen jäi aina 1 tai 2 alkiota. Eli jotain mätää kuitenkin on. Mutta kaikki on mahdollista :)!!
    Katri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäys. Siis kaksosia ei meille ole vaan 2 lasta eri luovuttajilla :) ps minäkin näen unia ja moni on käynyt toteen. Tosin ne ihmeet tuntui tapahtuvan juurikin muille.

      Poista
    2. Ehkä, kukaties.. Teillä on ollut pitkä tie. Mietin tässä juuri, että jos tietäisin, että meilläkin tulee kestämään yhtä kauan, en ehkä jaksaisi. Onneksi en tiedä, se helpottaa. Onni voi olla ihan kulman takana, tai sitten kauempana. Hyvinkin paljon kauempana, mistä sitä tietää. Onneksi ette luovuttaneet, ja olet nyt kahden lahjamunasolulapsen äiti.

      Teilläkö siis kaikkien neljän lahjoittajan kanssa oli sama juttu, että alkioita tuli hyvin vähän? Tuohan viittaa siihen, että ongelma ei varmastikaan ollut ainakaan yksinään munasoluissa. Onneksi silti onnistuitte! Kiitos tuesta!

      Poista
  4. Jeps. Kaikilla luovuttajilla kävi sama juttu. Eli jotain muutakin tylsää meidän kohdalla oli kun alkioita jäi aina niin vähän.
    Ja niimpä. Onneksi kukaan ei tiedä. Toisaalta se hoitojen lopettaminen on raastavinta. Jää se fiilis, että entä jos se seuraava olisikin tuonut onnen..tai se seuraava. Toivottavasti ette tarvitse koskaan kohdata sitä pistettä. Halaus <3

    VastaaPoista