maanantai 19. elokuuta 2013

Kuulia korvissa

Kuten kerroin, kävin viime viikolla kokeilemassa vyöhyketerapiaa. Tarkalleen ottaen psykologista vyöhyketerapiaa (PVT). Se oli itse asiassa kovin rentouttavaa ja rauhoittavaa. Kerroin terapeutille avoimesti lapsettomuudesta ja siitä, että tulin hoidettavaksi mielessäni toive siitä, että vyöhyketerapiasta olisi apua. Vyöhyketerapeutti oli kovin empaattinen ja ymmärtäväinen, ja hänellä oli useita tarinoita lapsettomuudesta kärsineistä ihmisistä, joita hän on hoitanut, ja joiden tarina on päättynyt onnellisesti odotukseen. Se toi toivoa, että ehkä tämä meilläkin auttaa. Ei siitä ainakaan mitään haittaa voi olla. Kyllä tässä tilanteessa on valmis kokeilemaan kaikkea. Monen mielestä vyöhyketerapia on täyttä huuhaata. No ei se minusta ollut. Myönnetään, että en ihan tajunnut niiden pienten korvakuulien ideaa, tai varsinkaan sitä, että niiden kanssa piti kuljeskella 2-3 päivää. Onneksi on hiukset, joilla sai korvat piiloon. Eipähän tarvinnut kenellekään mitään selitellä. 

Vaikka nuo korvakuulat ja niiden vaikutus jäivät mysteeriksi, aukesi minulle monta muuta asiaa tuon kaksituntisen aikana. Enpä vielä viikko sitten tiennyt, että selkäni on mutkalla, lantioni virheellisessä asennossa ja sellainen pieni nivel, josta en ole koskaan kuullutkaan, nimeltään SI-nivel, on myös väärässä asennossa. Lantion virheasento aiheuttaa sen, että toinen jalkani on pidempi kuin toinen. Nämä kaikki erikseen ja yhdessä aiheuttavat ikään kuin ketjureaktion ja vaikuttavat mm. hermostoon, lihaksiin ja hormonitoimintaan, ja selittävät monta vaivaa, joita minulla on ollut, mm. erittäin kivuliaat kuukautiset, huono verenkierto jaloissa, iskias ja selkävaivat. Vyöhyketerapeutista vaikuttaa siltä, että siinä on koko ongelman ydin. Hän taisi sanoakin sen suoraan. Että tässä saattaa olla lapsettomuuden syy. Näinkö helppoa se on? Lapsettomuuslääkäri on tutkinut minua vuoden, eikä ole vieläkään löytänyt mitään syytä. Ja sitten käyn yhden kerran vyöhyketerapiassa ja terapeutti tekee puolentoista tunnin hoidon jälkeen diagnoosin. Mitä tästä pitäisi oikein ajatella?

Reseptinä vyöhyketerapeutti määräsi paljon liikuntaa (esim. jooga), venyttelyä, miehen hieromaan jalkojani (en pistä vastaan!) ja neuvoi oikeanlaisia jumppaliikkeitä. Neuvoi kuuntelemaan kehoa ja tulemaan uudestaan, jos - tai oikeastaan sitten kun- keho niin vaatii. Tähän mennessä en ole vielä huomannut muuta eroa entiseen kuin sen, että olen nukkunut sikeämmin. Alkuvaiheessa hoitokertoja voi olla kuulemma vähän tiheämpään, mutta tarkoituksena on ohjautua hoitamaan itse itseään. Suositteli myös osteopatiaa. Pakkohan sinne on uudestaan mennä. Jäi niin paljon kysyttävää.

Niin, ja huomenna on meidän ensimmäinen inseminaatio (IUI). Miesraukka ei varmaan saa nukuttua koko yönä, kun sitä jännittää niin paljon se oma osuus.

5 kommenttia:

 1. Hei apua! Palaan tähän apua-asiaan kohta. Ensin hei ja kiitos - löysin blogisi juuri ja luin kaikki tekstit alusta loppuun.

  Apua-kommenttini liittyy tuohon si-niveleen. Mulla on myös eripituiset jalat. Se todettiin jo yli kymmenen vuotta sitten, mutta mä luulen että se on jotenkin saattanut pahentua. Ostin nimittäin pari viikkoa sitten pitkät kalsarit ja niitä kokeillessani luulin, että toinen lahje on 3cm lyhyempi kuin toinen - kunnes mitattiin ja lahkeet on täsmälleen saman pituiset, mutta kun laitan ne jalkaan, näyttää siltä kuin toinen olisi huomattavasti lyhyempi.

  Plus mua ainaisesti vaivanneet lihas/hermoperäiset päänsäryt ovat pahentuneet viime aikoina - silläkin ajattelen, että ehkä ruumis on käynyt aina vaan vinommaksi.

  Muutoinkin meidän lapsettomuushistoria on aika lailla samanlainen kuin teillä (paitsi että olen vähän vanhempi, 38). Yritystä tammikuusta 2011 ja diagnoosina selittämätön lapsettomuus.

  Takana kaksi inseminaatiota. Ensimmäisestä tuli tuulimuna ja toisesta en tiedä vielä mitä, sillä testipäivä on tuleva perjantai. Sinulla on ilmeisesti pari päivää myöhemmin?

  Nyt alan googlata vimmaisesti tuota si-niveltä.

  Ja pidän teille peukkuja!

  VastaaPoista
 2. Hei :) Kiva kun löysit blogini. Ikävä kuulla, että inseminaatiokaan ei ole toistaiseksi tuottanut tulosta teidän kohdallanne. Toivon, että saatte perjantaina hyviä uutisia! Minun testipäiväni on itse asiassa päivää aikaisemmin torstaina.

  En ole mikään ammattilainen, mutta kuulostaa siltä, että sinua saattaisi vaivata sama ongelma. On ymmärtääkseni aika yleistä. Täältä löytyy muuten mielenkiintoista tietoa aiheeseen liittyen:

  http://www.saananluo.fi/SInivelet.html

  En oikein tiedä, kenen puoleen kääntyisi tämän asian suhteen. Olisiko se vyöhyketerapeutti, osteopaatti vai kenties fysioterapeutti..? Tuo Kalevalainen jäsenkorjaus kuulostaa vähän liian oudolta.. Vai onko se vaan tuo nimi? :D Vai riittääkö liikunta ja jumppa? Pitää isekin perehtyä vielä enemmän asiaan. Ajattelin nyt ainakin aloittaa käymällä uudelleen vyöhyketerapeutilla ja jatkaa hänen suosittelemiaan jumppaliikkeitä.

  Kerro ihmeessä, jos selviää jotain oleellista SI-niveleen liittyen! Tai jos löydät jonkun hyvän linkin.

  Peukut on tosiaan täälläkin pystyssä, myös teille!
  VastaaPoista
 3. Juu, minäkin löysin vimmaisessa googlauksessani tuonne Saananluo-sivulle.

  Ja täällä (http://jasenkorjaaja.palvelee.fi/31) oli aika havainnollisesti esitetty koko si-niveljuttu. Mutta olet varmaan jo löytänyt tuonkin sivun, koska se muistaakseni tuli melkein ensimmäisenä, kun googlasin haulla si-nivel.

  Perehdyin pikkuisen kalevalaiseen jäsenkorjaukseen ja se vaikuttaa aika maalaisjärkiseltä. Luulen, että käyn kokeilemassa sitä.

  Mutta ihan ensin menen työterveyden kautta fysioterapeutille, jonka pitäisi tietää myös akupunktiosta. Luulen, että se tietää myös si-nivelestä. Ainakin googlaamalla "si joint" tuli paljon fysioterapialinkkejä,joten ei ole pelkkää salatiedettä :-). Mutta fyssariaikani on pahaenteisesti perjantaina 13. päivä.

  Onnea torstaihin!

  VastaaPoista
 4. Höh, fyssari oli innoissaan ongelmistani niska-hartia -seudulla - mulla on kuulemma "niskapäänsärky". Yritin pakottaa sitä katsomaan myös lantiota, mutten kehdannut sanoa että olen itseopiskellut tätä si-nivelasiaa.

  Eli pitänee antaa fyssarin keskittyä niska-hartiaan ja mennä jonkin sortin hippihoitoon lantion kanssa.

  Onko sinun vyöhyketerapeuttisi Helsingissä ja oliko hän jollain tavalla ihan erikoistunut lapsettomiin?

  VastaaPoista
 5. Voi ei :) Minäkin kävin fysioterapeutilla, tosin ihan muista syistä. Hänen kanssaan sovittiin, että katsotaan seuraavalla käyntikerralla SI-niveltäkin (minunkin piti itse tajuta sitä kysyä). Kuulemma lähinnä vatsa- ja selkälihasliikkeitä. Antaa siis jotain jumppaohjeita.

  Vyöhyketerapeutti, jolla käyn, on tosiaan Helsingissä. On hoitanut paljon lapsettomia ja hänen nettisivuillaankin asiaa sivutaan. Jos haluat yhteystiedot, voin ne antaa. Laitatko minulle vaikka sähköpostia osoitteeseen ounatuuli@gmail.com, niin laitan linkin. En laita nyt sitä tänne, ettei kaikki ryntää sinne, kun on muutenkin vaikea saada aikaa. ;)

  VastaaPoista