perjantai 24. tammikuuta 2014

It all makes sense

Gonal-F, Orgalutran, Gonapeptyl, Ovitrelle ja Lugesteron. Siinä tämän kuukauden cocktail. Meneillään siis ensimmäinen IVF ja odotukset ovat korkealla. Samalla myös pelottaa. Mitä jos se ei onnistukaan? Mitä jos alkiot ovat tosi huonolaatuisia? Mitä jos yksikään munasolu ei hedelmöity? Mitä jos yhtään munasolua ei saada pakkaseen? Mitä jos se sattuu kipulääkkeistä huolimatta? Mitä jos kaikki tämä kärsiminen on täysin turhaa ja rahat menevät kankkulan kaivoon? Jos tämä ei onnistu, tuntuu samalta kuin vetäisi 2500 euroa vessanpöntöstä alas. Muistoksi saa vain kasan käytettyjä neuloja ja pistojälkiä vatsaan. Itkeneet silmät ja raskaan mielen. Se pelottaa.

Selkäni on ollut taas tosi kipeä. Se on kuulemma saatava kuntoon. Lääkärin mukaan se edesauttaisi IVF:n onnistumismahdollisuuksia. Apua, miksi sen juuri nyt piti tulla kipeäksi?! Ja onko ihan oikeasti näin?! Kehon kokonaisvaltainen hyvinvointi, sekä henkinen että fyysinen, edesauttaa raskautumista. Blah, blah, jokainen tietää tämän. Minäkin tiedän, mutta jotenkin sen uskoo vasta, kun kuulee ammattilaisen suusta. Se siis todellakin vaikuttaa niin paljon? Sabotoinko minä siis itse tätä projektia syömällä väärin ja liikkumalla liian vähän? Olenko itse syypää tähän selkäkipuunkin? Olenko itse syypää koko lapsettomuuteen? Ehkä en yksin syypää (en ainakaan halua ajatella niin), mutta ainakin voisin tehdä jotain mahdollisuuksien parantamiseksi. Eikä enää vain ajatuksen tasolla, vaan ihan oikeasti tehdä.

Alejandro Jungerin kirja on ollut silmiä avaava. Koin jonkinmoisen herätyksen sen luettuani. It all makes perfect sense. Miten moni ongelma voikaan johtua siitä, että ihminen syö vääränlaista ravintoa ja liikkuu liian vähän! Kaikki toksiinit, mitä kehoon kertyy muun muassa nykyajan prosessoidun ja ravinneköyhän ruoan mukana, saattavat olla yksi syy lapsettomuuteen ja moneen muuhunkin sairauteen, esimerkiksi masennukseen. Mikään yksittäinen “ihmeaine”, greippimehu tai gele royale tuskin auttaa raskautumiseen, ja ehkä eivät myöskään hedelmöityshoidot, jos keho ei ole terve. Lukekaa ihan oikeasti tuo kirja! Minä ainakin olen iloinen, että luin.

4 kommenttia:

  1. Paljon tsemppiä tulevaan IVF:ään! Tuttuja tuntemuksia, nuo kaikki :) Ehkä lopussa kiitos seisoo!

    VastaaPoista
  2. Hei. Itselleni tehtiin perjantaina ensimmäinen munasolujen keräys. Koko perjantain sohvalla makuun tuloksena luin aika monta blogia ja muuta kirjoitusta. 10 munasolua saatiin kerättyä, vain 2 alkiota selvisi tähän päivään. Ne kaksi laitettiin aamulla mun kyytiin. Mutta voi tätä turhautumisen määrää. Jos tämä kerta ei onnistunut, niin mä kärsin 4 viikkoa turhaan ja me ollaan 3400 € köyhempiä! En jaksa ajatella posiviitisesti. Sulle toivon kaikkea hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      ja kiitos viestistäsi. Meinasin sanoa, että pahin on sinulla ohi, mutta ehkä se pahin on kuitenkin tuo 2 viikon piinaava odotus punktion jälkeen? Tämä IVF on iso juttu, ja panokset ovat kovat. Tiedän niin, miltä sinusta tuntuu! Pahin pelko on se, että on kärsinyt ihan turhaan. Rahanmenokin on tässä niin suurta, että aiheuttaa ylimääräisiä paineita onnistua. Mutta kun eipä sitä itse kai paljon voi tehdä! Niin pienenpienistä yksityiskohdista ja onnellisista sattumista on kaikki kiinni! Kyllä tässä on oppinut ajattelemaan, että elämä itsessään on ihan oikeasti ihme!

      Toivon niin, että kohdallanne tällainen ihme tapahtuu! Älä lannistu, sinulla on kuitenkin nyt tuplamahdollisuudet tulla raskaaksi! ;)

      Poista