maanantai 1. syyskuuta 2014

Usko huomiseen

Olo on toiveikas. Olen nimittäin juuri tajunnut, että nimenomaan Menopurin avulla voidaan saada aikaiseksi paremman laatuisia munasoluja, vaikka lääkäri ei suoraan niin sanonutkaan. Niin ovat kuitenkin sanoneet lukuisat muut lääkärit muille lapsettomille. Vaati vain vähän Googlen apua ja kaikki se tieto oli edessäni. Oma lääkärimme sanoi, että tehdään pientä hienosäätöä. “Vain pieni muutos aikaisempaan.” Minusta tämä on kuitenkin isompi juttu.

Menopurissa on LH-hormonia, mitä ei esim. Gonal-F:ssä ole. Jos minulla on alhaisen puoleinen LH-taso, miksei tällä olisi merkitystä? Monet ovat saaneet Menopurilla aikaan vähemmän, mutta parempilaatuisia munasoluja. Juuri sitä mitä mekin toivomme. Tuntuu, että tähän asti munasoluja on kehittynyt hurja määrä nimenomaan laadun kustannuksella. Tuntuu myös siltä, että tällä tavalla niitä on mennyt myös iso määrä hukkaan vaan siitä syystä, etteivät ne ole olleet tarpeeksi kypsiä keräyshetkellä. Onneksi munarakkulareservini ovat vielä hyvät, eikä viitteitä aikaisiin vaihdevuosiin tai munasarjojen toiminnan hiipumiseen ole ainakaan vielä näkyvissä. Se olisikin tosi pelottavaa. Kaksi edellistä hoitoa on nyt noudattanut täsmälleen samaa kaavaa sekä lääkkeiden että lopputuloksen osalta, joten ei voi olla enää kyse sattumasta. On aika kokeilla jotain muuta, koska selvästikään se, mitä aikaisemmin tehtiin, ei toimi.

Kulautan pienen valkoisen tabletin alas kurkusta. Paketissa lukee Primolut-Nor 10mg. Tätäkään lääkettä en ole aikaisemmin käyttänyt. Primolutilla varmistetaan, että olosuhteet seuraavaa kiertoa ja tulevaa IVF:ää varten ovat parhaat mahdolliset. En tiedä, miksi lääkäri valitsi Primolutin Lugesteronin sijaan. Ilmeisesti se on vähän miedompi. Tai ehkä tämäkin on hienosäätöä. Kenties pieni, mutta merkittävä muutos aikaisempaan. Nähtäväksi myös jää, siirtääkö tämäkin kuukautisia useilla päivillä, kuten Lugesteron tekee. Tänään otin ensimmäisen tabletin. Tänään voin siis sanoa aloittaneeni vihdoin hoidot uudelleen. Vaikka taukokierrot ja loma tekevät hyvää, tiedän, ettei toiveemme lapsesta tule yhtään lähemmäksi ilman näitä lääkkeitä ja pistoksia. Siksi otan ne enemmän kuin mielelläni. Olen lähestulkoon kokokaan luopunut toivosta tulla luomusti raskaaksi. Tai ainakin se olisi todellinen ihme. Ja sehän on jo aikaisemmin todettu, että ne ihmeet tapahtuvat muille.

Olen koko kesän odottanut, että hoitoja päästään jatkamaan. Vaikka hormonien syöminen ei ole erityisen mukavaa, puhumattakaan pistoksista, odotan niiden aloittamista aina silti malttamattomana. Silloin tunnen tekeväni jotain, jolla voi oikeasti olla jotain merkitystä. Käännän siis katseeni syyskuun loppuun ja kolmanteen IVF:ään, jonka - enemmän kun mitään muuta - toivon tuottavan vihdoin tulosta. Lapsettomuudelle ei ole löytynyt mitään syytä, joten voimme ihan hyvin onnistua. Joskus pienilläkin asioilla on suuri merkitys. Pieni hienosäätö saattaa tuoda elämäämme suuren sisällön. Sen, mitä kaikkein eniten toivomme. Toivon, että pääsen joku päivä kertomaan onnestamme. Kuinka toiveemme vihdoinkin täyttyivät. Toivon, että voin joku päivä lausua ne kaksi maagista sanaa ääneen: “Olen raskaana. “ Se päivä ei ole vielä tänään, mutta ehkä pian. Noin kuukauden päästä on edessä kolmas punktio ja alkionsiirto. Tuntuu kuin olisin taas askeleen lähempänä vauvahaavetta. Hyvin pienen ja epävarman askeleen, mutta kumminkin.

9 kommenttia:

  1. Mä olen kans tota menopuria googlannu ja toivon et se ois se ratkaiseva juttu mikä parantaa tulosta.
    Miks sulle toi primolut on käytössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että se olisi tuo Menopur! Olen lukenut siitä hyviä kokemuksia (tai yleensäkin eri lääkkeiden kokeilemisesta), mutta eihän kaikki toimi kaikilla eli nähtäväksi jää, mikä vaikutus sillä on, vai muuttaako se mitään.

      Tuota Primolutia lääkäri määräsi tähän loppukiertoon takaamaan mahdollisimman hyvät olosuhteet seuraavassa kierrossa alkavaa IVF:ää varten. Sen enempää en tiedä, mitä se sitten oikeastaan tekee, kun ei sitä meille sen enempää selitetty.

      Poista
  2. Onnea matkaan!! Ihanaa lukea, että olet jälleen löytänyt taistelutahdon ja ennen kaikkea uskon siihen, että kaikki on vielä mahdollista. Olet usein ajatuksissani ja toivon niin kovasti teille onnistumista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Justiina, ja ihanaa että seurailet tätä meidän matkaa edelleen, vaikka oma tilanteesi onnellisesti muuttuikin! <3

      Poista
  3. Rutkasti onnea matkaan Ounatuuli! Tekstisi loi toivoa minullekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Soilikki, ja ihana kuulla! Koitetaan jaksaa pysyä toiveikkaina!

      Poista
  4. Onpas huippua, että tunnut puhkuvan sellaista lempeää taistelutahtoa ja uskoa. Niin sitä pitää. Olen onnellinen ja toiveikas puolestanne. Tsemppiä matkaan!!!

    T. jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tällä hetkellä joo, mutta jännät paikathan tässä taas tulee. Ei sitä edes tajua, että punktio on jo parin viikon päästä! Ja sen jälkeen jo piinaillaan. Lopputulos tietenkin pelottaa, mutta vielä on tosiaan uskoa onnistumiseen. Ehkä kolmas kerta toden sanoo?

      Poista
    2. No mehän uskotaan tietenkin, että nimenomaan kolmas kerta sen toden sanoo! Aika menee kyllä kauhean nopeasti, kohta jo punktio =O! Iso tsemppikuorma täältä lähti taas sinne päin!

      Jenni

      Poista