keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Hiljaa toivoen

Siitä huolimatta, että viikonloppu on tällä viikolla aivan täysin väärässä paikassa, lääkäri yllätyksekseni päätyi siihen, että toinen inseminaatioyritys tehdään. Ja se tehdään ennen viikonloppua. Perjantaina, vaikka saattaa olla vielä vähän liian aikaista. Maanantaina olisi kuitenkin jo liian myöhäistä, joten olen tyytyväinen sekä onnellinen, että saamme edes yrittää. Pistän irroituspistoksen jo torstai-iltana. Ja perjantaina sitten yritetään jälleen saattaa alulle uutta elämää.

Ensimmäistä kertaa, vaikka yksityisellä klinikalla käymmekin, lääkäri kysyi kuinka voimme. En tiedä näkyikö se päälle päin vai onko tässä vaiheessa hoitoja ihan normaalia huolestua asiakkaan jaksamisesta, jos hoidot eivät tuota tulosta. Tuntuu tosi hyvältä kun joku kysyy, miten voin ja voimme. Ja nimenomaan voimme, sillä kyllä tämä on raskasta miehellekin. Harvoin nimittäin kukaan kysyy. Luulen, että ihmiset pelkäävät ottaa näin arkaa asiaa puheeksi, ja odottavat että minä puhun asiasta, jos haluan puhua. Mutta ei se ole niin. Minusta tuntuu, että ketään ei kiinnosta, miten jaksamme, jos kukaan ei siitä kysy. Minusta tuntuu silloin, että ei ole mitään syytä olla jaksamatta. Kaikki ilmeisesti olettavat, että kyllä me jaksamme. Ja kyllähän me jaksamme, vielä. Olemmehan vielä hoitojen alkuvaiheessa, niin sanotuissa kevyissä hoidoissa. Mutta mitäs sitten, jos ne eivät tuota tulosta? Pelottaa ajatellakin IVF-hoitoja. Olemme tottakai valmiita niitäkin kokeilemaan, jos nämä inseminaatiot eivät tuota toivottua lopputulosta, mutta pelottaa silti. Kun on lukenut juttuja IVF-hoidoista ja punktioista, sitä toivoo, ettei tarvitsisi niitä koskaan käydä läpi. Jos tämä on jo nyt henkisesti näin raskasta, miten sitten kun raskasta on myös fyysisesti? IVF-hoidot ovat meille se viimeinen oljenkorsi, johon tarrataan, jos mikään muu ei toimi. Emme kuitenkaan ole kovin kaukana. Muutaman kuukauden päästä meilläkin voi olla edessä ensimmäinen IVF. Voisi olla jo aiemminkin, vaikka ensi kuussa, jos niin haluaisimme. Ja jos kukkaron nyörit sen verran aukeavat. Mutta ei.. ei vielä.

Alustavan suunnitelman mukaan lähdemme vasta ensi vuoden alusta IVF-hoitoihin, jos siihen mennessä en ole tullut raskaaksi. Lääkäri on huolissaan siitä, miten kroppani mahtaa reagoida niihin lääkkeisiin (reagoin aika pieniinkin määriin herkästi). Ei huvittaisi kokea tuota hyperstimulaatiota.. No aika näyttää. Eihän kaikki saa ensimmäisestä inseminaatiosta alulle lasta. Jotkut ovat saaneet toisesta tai kolmannesta. Ehkä mekin. Sitä minä hiljaa toivon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti