torstai 21. toukokuuta 2015

Taikavitamiinit

Kummia tapahtuu edelleen. Kirjoitin aikaisemmin, että olen ottanut käyttöön Fitlinen vitamiinit (ns. optimaalisetti, johon kuuluvat valmisteet nimeltä basic, activize ja restorate). Ne ovat olleet käytössä hädin tuskin kahta kuukautta, mutta vaikutukset alkavat nyt jo näkyä. Mielialan tasoittumisen lisäksi olen huomannut muitakin muutoksia: en stressaa enää pienistä (tai oikeastaan mistään!), ääreisverenkierto tuntuu parantuneen, vatsa toimii ja mikä kaikkein parasta – ovulaatio aikaistui tässä kierrossa usealla päivällä! Uskomatonta mutta totta. Tätä ei ole tapahtunut koko neljän vuoden aikana kun olen ovulaatiota tikuttanut. Ovulaatio ei ole koskaan tullut aikaisemmin kun kp21. Ja nyt testi näytti ovulaatioplussaa jo kp18! Olen koko ajan ollut huolissani siitä, että kiertoni on niin pitkä, noin 35-36 päivää (välillä jopa 40). Ovulaatio on tullut yleensä vasta kp22-23. Se ei ole tuntunut normaalilta, enkä usko sen vaikuttavan ainakaan positiivisesti yritykseen raskautua. Lääkärit eivät ole kuitenkaan olleet tästä huolissaan. Ei kukaan ainakaan ole mitään sanonut, joten kai sen on ajateltu olevan normaalia. Itse olen eri mieltä. Ehkä ne munasolut ovat jo ylikypsiä irtoamisvaiheessa ja siitä syystä kykenemättömiä jakautumaan normaalisti, vaikka hedelmöittyisivätkin?

Fitlinen vitamiinien sanotaan tasoittavan hormonitoimintaa ja voivan tasoittaa epäsäännöllisiä kuukautisia. En ollut varma, uskonko tuohon, mutta alan saada vahvoja todisteita niiden puolesta. En keksi mitään muutakaan mistä tämä voisi johtua, koska mitään muita isompia muutoksia en ole viime aikoina tehnyt. Toki olen edelleen gluteenittomalla (n. 3 kk), liikkunut 2-4 kertaa viikossa (vuodenvaihteesta asti), lisännyt proteiinia ja hyviä rasvoja aamiaiselle, syönyt puoli vuotta DHEA:ta ja useamman kuukauden melatoniinia ja Thyroxinia, mutta silti kaikki muutokset ovat tulleet vasta vitamiinien käyttöönoton jälkeen. Voiko se olla vain sattumaa?

5 kommenttia:

  1. Oon myös testaillut yhtä sun toista tässä matkan varrella. Voisin kyllä testiä tuon fitlinen restoratenkin. Tuun sitte raportoimaan onko muutoksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäpä sitä ei olisi valmis testaamaan tässä tilanteessa kun tuntuu, että kaikki keinot on käytetty. En tiedä, miten pelkkä restorate toimii, kun itsellä tuo koko setti käytössä. En minäkään niitä olisi tuohon hintaan ostanut, saan kaverin kautta niitä edullisesti - tai siis korjaan - edullisemmin. :)

      Poista
  2. Hei! Itse sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa ja Thyroxin lääkityksen alkaminen auttoi minulla moneen asiaa. Mm. kuukautisten pituuteen, yöuniin, pirteystasoon, mielialaan, hiuksien kynsien ja ihon kuntoon, turvotukseen, ovulaatioon (juuri aikastamalla), liikunnan tehoon, hengästymisen tunne loppui, ruokahalu, makeanhimo kaikkosi muutamia mainitakseni. Suomessa vajaatoiminnan hoito on aika surkeaa ja joskus sanotaan vain että "arvot ovat viiterajojen sisällä" vaikka vikaa olisikin. Kannattaa tutustua kilpirauhasliiton sivuihin. Vajaatoiminta vaikuttaa myös lasten saantiin ja raskauden aikaisiin riskeihin. Jos sinulla on vajaatoiminta todettu, voisin hyvin kannustaa kokeilemaan vielä omilla soluilla, kunhan lääkitys on kunnossa.

    Minulla meni puoli vuotta- vuosi ennen oikean lääkitystason löytymistä, joten malttia saattaa tarvita.

    Seleeni on myöskin tärkeää ja sitä saa parapähkinöistä. Muutama päivässä riittää.

    Toivon sinulle kaikkea hyvää ja onnellisia tulevia vuosia.

    -mansikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mansikka,

      Voisikohan se sitten johtua tuosta Thyroxinista... on se käynyt mielessä, mutta kun ainoa näkyvä oire mielialan paranemisen lisäksi on ollut tuo kierron lyheneminen ja sekin tapahtui vasta toukokuussa. Vitamiinit aloitin maalis-huhtikuun vaihteessa, ja Thyroxinin jo helmikuussa. Kauanko sinulla kesti yllä mainitsemiesi muutosten ilmaantumiseen? Erityisesti ovulaation aikaistumiseen. Tarkoitatko juuri tuota puolta vuotta/vuotta ennen kun oikea lääkitystaso löytyi?

      Myös se, että arvoni ovat olleet viitearvoissa, eivät ole saaneet minua huolestumaan asiasta tai edes epäilemään, että kilpirauhasessa voisi olla jotain häikkää. Ennen kuin nyt. Lääkärikin sanoi alunperin, että otetaan lääkitys vain tukemaan IVF:ää. Neuvoi kuitenkin vielä jatkamaan käyttöä, ja viime käynnillä antoi ymmärtää, että kyse voisi todellakin olla kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Heinäkuussa otetaan kontrolli kilpirauhasarvoista, joten silloin saan asiasta lisätietoa.

      Parapähkinöitä minulla onkin, joten ilmeisesti seleenin saanti kohdillaan. Kiitos kuitenkin vinkistä. ;)

      Poista
    2. Hei!

      Juurikin kesti tuon puoli vuotta, ennen kuin isommat muutokset alkoivat näkyä mm. kuukautisten tasoittuminen ja hikoilu. Muutokset toki selkenivät sitä mukaa kun lääkitystä nostettiin.

      -mansikka

      Poista