maanantai 25. tammikuuta 2016

Suljettu ovi

Pitelen kädessäni suttuista ultra-kuvaa, jossa näkyy suurennettuna pieni ihmisen alku. Kuvasta ei saa oikein selvää. En erota päätä, enkä oikein mitään muutakaan. Hän ei näytä juurikaan vielä ihmiseltä, enemmänkin katkaravulta. Siinä hän kuitenkin on. Hän, jonka sydämen nopean sykkeen näimme tänään klinikan ultraruudulla. Hän on todellinen. Hän on ihan oikeasti siinä. Kokokin vastaa viikkoja, joten hän on juuri sellainen kun kuuluukin. Hänellä on kaikki hyvin. Kuinka onnelliseksi tulinkaan nähdessäni pienen sydämen sykkivän!

Tunne siitä, että tämä raskaus on oikeasti todellinen, vahvistuu sisälläni päivä päivältä. Vaikka vaikealta tuntuu vieläkin uskoa, on minusta tulossa kovaa vauhtia äiti. Ja miehestä isä. Miten isoja sanoja. Tästä olen haaveillut ties kuinka kauan, ihan pienestä tytöstä asti. Suurin haaveeni on viimein pitkän odotuksen jälkeen käymässä toteen! Silti joka lauseeseen joudun lisäämään vielä sanat: jos kaikki menee hyvin. Pienet vihlaisut ja pömpöttävä vatsa kuitenkin muistuttavat minua joka päivä siitä, että jotain ihmeellistä tapahtuu sisälläni. Että alkio kehittyy ja kasvaa. Että kaikki on ainakin toistaiseksi hyvin. Silittelen vatsaa ja hymyilen. Minä. Raskaana. Me saamme vauvan. Uskon siihen päivä päivältä kovemmin.

Painoimme tänään lapsettomuusklinikan oven kiinni takanamme. Seuraava käynti on neuvolassa. Klinikan ovea sulkiessamme toivoimme, ettemme avaa tuota ovea pitkään aikaan. Tavallaan tuntui haikealta, mutta tiesimme jättävämme tähänastisten elämämme ehdottomasti rankimman kokemuksen taaksemme. Se tuntui uskomattoman hyvältä. Lääkäri toivoi minun käyvän synnytyksen jälkeen jälkitarkastuksessa klinikalla, ja lupasin tulla. Klinikan väki on tässä viiden vuoden aikana tullut kovin tutuksi, ja se on vähintä mitä voimme tehdä. He ovat iloinneet positiivisesta raskaustestituloksesta meidän kanssamme, ja olleet aidosti iloisia puolestamme. Olemme ikuisesti kiitollisia klinikan henkilökunnalle heidän ponnisteluistaan meidän auttamiseksemme. Kaikista niistä ystävällisistä sanoista ja kannustuksesta. Lopulta kaikista epäonnistuneista hoidoista huolimatta onnistuimme saamaan alkuun toivotun raskauden. Näin ei käy valitettavasti kaikille, mutta useimmille. Olen äärettömän onnellinen ja kiitollinen, että minä saan kuulua näiden onnekkaiden naisten joukkoon. Vaikka enhän ihan oikeasti koskaan ihan kokonaan luopunut toivosta.

45 kommenttia:

 1. <3<3<3

  Niin iloinen puolestanne =)!

  T. Jenni

  VastaaPoista
 2. Itkuhan tässä taas tuli :) miten onnellinen olenkaan teidän puolestanne <3

  VastaaPoista
 3. Onnea!! Tosi onnellinen teidän puolestanne. Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 4. Suuret onnittelut ja onnea tulevaan odotukseen! :)

  VastaaPoista
 5. Suuresti onnea odotukseen :) Löysin blogisi, kun yritin metsästää lahjasoluilla raskaaksi tulleita. Tämä siksi, että olin juuri itse luovuttamassa munasoluja vuosien harkinnan jälkeen. Toivon syvästi, että myös minun panokseni saa kaltaisesi lopputuloksen ja jostain parista tulee pitkän odotuksen jälkeen vihdoin vanhempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle aivan erityinen kiitos! Täältä löysit siis yhden, ja toivotaan tosiaan, että sinunkin soluillasi saadaan alkuun uusi elämä! Olette te luovuttajat niin kallisarvoisia ja hyväsydämisiä! <3

   Poista
 6. Minäkin iloitsen puolestasi! :)
  Onnea odotukseen!!!

  t.Maria

  VastaaPoista
 7. Itku pääsi täälläkin! Kaunista odotusaikaa!

  VastaaPoista
 8. Onnittelut! Mutta miksi jälkitarkastus klinikalla? Se ei kai ole mikään rutiinijuttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se tosiaan taida olla. Luulen, että haluavat vain nähdä ja kuulla, että kaikki on mennyt hyvin. Kyllähän he tilastoivat hoidoilla alkunsa saaneiden raskauksien lisäksi myös synnytykseen asti päättyvät raskaudet. Itsekin kävisin mielellään siellä vielä kerran kiittämässä.

   Poista
 9. Voi miten uskomatonta! <3 Se on jotenkin niin huikea tunne, kun tajuaa, että on liittymässä niiden onnekkaiden joukkoon, joilla hoidot johtavat lapseen. Se kiitollisuuden määrä, ei sitä osaa sanoin kuvailla. Mulla muuten jatkui tuo 'Jos kaikki menee hyvin' ihan leikkaussaliin asti :') <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä tosiaan niin uskomatonta, ettei vieläkään meinaa uskoa koko juttua! Kiitollisuutta tunnen joka päivä, ja paljon. Että saan tässä tilanteessa olla. Niin se varmaan jatkuukin synnytykseen saakka, mihinkä se huoli ja pelko tästä loppuisi.. synnytyksen jälkeenkään.

   Poista
 10. Toivotaan, että lapsettomuuspolin ovi pysyy kiinni!
  Suuret onnittelut raskaudesta! <3 Jännityksellä jään seuraamaan pienen matkaa masussa <3

  VastaaPoista
 11. Luin loistouutisesi jo aikaa sitten mutten ole ehtinyt vielä onnitella! Olen tosi iloinen teidän puolesta, tämä stoori antaa toivoa meille muillekin :) Ihanaa, onnea matkaan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, ja ihana kuulla, että meidän tarina antaa toivoa muillekin! Se onkin se, mitä aina halusin!

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos kun kyselit kuulumisiani. Kaikki on hyvin. Nyt on vihdoin uusi postaus blogissa, luehan sieltä lisää. Pahoittelen kovasti, etten ole jaksanut kirjoittaa näin pitkään aikaan, ja olette osa olleet huolissaan sen vuoksi!

   Poista
 13. Toivottavasti kaikki on hyvin.. Odottelen innolla uutta postausta :)

  -K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki hyvin. :) Ja uusi postaus on vihdoin blogissa!

   Poista
 14. Ihania uutisia! Paljon onnea! Mulla on tän uutisen takia nyt liikutuksesta kylmät väreeet! Kaikkea hyvää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla sinusta Hilkka pitkästä aikaa! Kiitos aivan valtavasti! Kylläpä me molemmat lopulta olimmekin onnekkaita, vaikka kauan se kesti...

   Poista
  2. Kaikkea hyvää teillekin lapsiarkeen ja iloista kevään odotusta!

   Poista
 15. Onnea! Ihana ja liikuttava kirjoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On niin liikuttavaa olla raskaana viimein. ;)

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Kiitos kun kysyit, ja anteeksi kun vastaus viipyi. Kaikki on hyvin! Voit nyt lukea lisää blogista.

   Poista
 17. Onko huonoja uutisia?

  -Mila-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huonoja uutisia, täällä kaikki ok! Olen vain ollut väsynyt, pahoinvoiva ja saamaton! ;)

   Poista
 18. Minäkin odotan kovasti kuulumisiasi, olet mielessä ja toivon että kaikki on hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kuulumisia päivitetty blogiin. Kaikki hyvin. :)

   Poista
 19. Odotan minäkin sinua tänne <3

  t.Maria

  VastaaPoista