tiistai 12. tammikuuta 2016

Ultra

Kaikki on kunnossa! Meidän pikkuinen on edelleen matkassa mukana ja elää ja voi ilmeisen hyvin! Ruudulla näkyi sikiöpussi, pikkuinen ruskuaispussi, ja yllätykseksemme jopa pienen pieni sykkeen alku! Ei siis vielä sykettä tässä vaiheessa tietenkään, mutta sykkeen alku! Kyllä tuntui mahtavalta kuulla ja nähdä, että kaikki on hyvin, enkä ole saanut keskenmenoa, jota niin paljon pelkäsin. Vielä aamulla olin aivan varma, että kyseessä oli keskeytynyt keskenmeno, jossa kohtu ei ollut vain supistellut loppuun asti alkiota ja limakalvoa ulos. Onneksi näin ei ollut. Ehkä olisi kannattanut jättää se googlettaminen vähän vähemmälle. Mutta minkäs teet, kun on niin huolissaan ja tietoa on pakko saada mielellään heti eikä viimeinen päivä!

Lääkärin mukaan kohdussa tapahtuu nyt niin paljon, ettei ole ihmekään, että pientä vuotoa voi tulla. Vuodon todellinen syy siis jäi nyt pimentoon, mutta hyvä tietysti, ettei ollut hematoomia tai mitään muutakaan ylimääräistä. Sain kehotuksen välttää varmuuden vuoksi myös salilla rehkimistä, joka on voinut myös vaikuttaa vuotoon, kuten pelkäsinkin. En arvannutkaan kuinka rauhassa sitä oikein pitäisi olla.. Kovin varovasti koitin saliohjelmaani tehdä. Selän vuoksi on pakko tehdä jotain, mutta taidan tyytyä varovaiseen kotijumppaan ja koiralenkkeihin ainakin toistaiseksi. Omegat jätinkin pois heti vuodon jälkeen, ja lääkärinkin mielestä se on järkevää. Miten en tuotakaan muistanut!

Kahden viikon päästä on varsinainen alkuraskauden ultra, jossa pitäisi näkyä varmaankin jo syke. Siihen asti hissutellaan ja kävellään sukkasillaan, jottei vaan vuoto ala uudelleen. Ehkä kuitenkin uskallan olla nyt edes hetken vähän rauhallisemmin mielin. On todella huojentunut olo. Kaikki on taas kuten pitääkin.

27 kommenttia:

 1. Ihanaa ihanaa ihanaa!! Jeeee! Huh helpotus! Olipa mahtava uutinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole! <3 <3 <3 Kyllä tässä ollaan niin onnellisia ja huojentuneita että! Kiitos mukana elämisestä Justiina!

   Poista
 2. Tulin pitkästä aikaa katsomaan, mitä sinulle kuuluu ja voi ihmettä ja ihanuutta! Onnea ihan hirmuisesti plussasta ja sykkeen alusta <3.

  Omasta kokemuksesta täytyy sanoa, että googletukset kannattaa jättää kokonaan pois. Itselleni sain niillä ainakin vaan pahemman stressin aikaiseksi.

  Nyt vaan rauhallista eloa päivä kerrallaan :).

  -aes

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinusta Aes! Ja kiitos! <3 On kyllä aivan mahtava tunne, vaikka sitä ei vieläkään meinaa todeksi uskoa. Pikku hiljaa...

   Googlettaminen on kyllä kaiken pahan alku ja juuri, sillä saa aikaan kyllä helposti suuremman mittakaavan stressin kuten sanoit. Toisaalta tässä tilanteessa tieto siitä, että alkuraskauden vuodot ovat tosi yleisiä, myös rauhoitti.. Riippuu, mille sivuille eksyy.

   Poista
 3. Voi ihanaa! Mulla oli kyllä alkuun jo hyvä fiilis teidän tilanteesta oman kokemuksen perusteella. Mulla ei näkynyt alkion sykettä rv 5+3, mutta rv 5+4 näkyi. Se on niin pienestä kiinni ja varmasti voit nyt rauhassa odotella sitä varhaisultraa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että jaksoit uskoa! <3 Tänään tosiaan käytiin varsinaisessa ultrassa, ja siellähän se pieni sydän sykki! Eli kaikki hyvin!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kuinka kauan sitä onkaan odottanut, että saan tällaisia uutisia kirjoittaa!

   Poista
 5. Hienoa! Nyt vain onnellisia ajatuksia ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niiltähän ei voi tässä tilanteessa välttyä! :) Enimmäkseen tämä raskaana oleminen tuntuu ihanalta, vaikka huoli on tottakai koko ajan läsnä. Mutta mitä pidemmälle viikoissa mennään, sen vähemmän huolestuttaa.

   Poista
 6. No näinhän se pitkin <3. Nyt vaan rauhoitut ja nautit teidän pikkuisesta salaisuudesta. Siitä, että vihdoin on teidän vuoro.

  Muista, että vuotoa voi tulla toistekin ja kolmannenkin kerran, jos on tullakseen. Sykkeen (tai edes sen alun) näkemisen jälkeen tilanne on jatkon kannalta kuitenkin erittäin hyvä. Huoli pois siis ja onnea!

  T. Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se pitikin mennä! Todellakin. Vuotoa ei ole onneksi sittemmin tullut, mutta tiedän nyt, että vaikka tulisikin, ei siitä kannata heti panikoitua. Että kaikki voi olla siitä huolimatta ihan hyvin.

   Kyllä nyt on niin onnellinen olo. Varsinkin kun näimme tänään pienen sydämen sykkivän varhaisultrassa!

   Kiitos Jenni! <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Niin on! Tämän ihanampaa tunnetta ei voi olla! Tai ehkä sitten kun lapsi syntyy! <3

   Poista
 8. Voi miten mukava kuulla! Pieni sykkeen lepatus ultrausmonitorilla on melkoisen unohtumaton kokemus! Olen seurannut taivaltasi ja kokenut valtavasti samoja tunteita (itsellä 2 ivf-hoitoa takana ja nyt raskaana). Yritin sisäistää, raskauteni alussa panikoidessani, ettei äiti voi stressaamalla ja huolehtimalla aiheuttaa itse keskenmenoa, sitä ei siis varsinaisesti kannata surra. Raskaana olo, varsinkin koettelevien hoitojen ja epätoivon tuntemusten jälkeen, on epätodellista ja huolestuneisuus = seinille hyppiminen on melko normaalia. Itsellä kestikin aika pitkään, että aloin luottamaan tulevaisuuteen. Olen samaa mieltä, kävelylenkit ovat tarpeeksi rauhallista liikuntaa. Elimistöllä on ehkä kova tarve sopeutua upouuteen tilanteeseen, ja jotenkin itsestäni tuntui että juoksulenkit ja raskaampi liikunta piti jättää pois, jotta sain voimia ja "kasvoin" raskauteen. Toivon sydämestäni onnea ja rauhallista oloa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Näinhän se on, tällaisten kokemusten jälkeen ei ole kai ihmekään, että saattaa vähän hyppiä seinille. Tottakai sitä on huolissaan ja pelkää, että tämä kaikki tämä otetaan pois. Aina ennenkin kun on joutunut pettymään. Se on iskostunut niin syvälle mieleen, ettei voi käsittää, että tällainen onni on potkaissut viimein.

   Niinpä, täytyy vain kuunnella itseään, ja toistaiseksi kävelylenkit ovatkin saaneet tosiaan riittää. Varmaan olet oikeassa siinä, että elimistö vasta totuttelee tähän tilaan ja tarvitsee aikaa.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Oikein mukavasti kiitos. Vatsa jo vähän pömpöttää ja tänään ultrassa näimme pienen sydämen sykkivän! <3

   Poista