perjantai 1. tammikuuta 2016

Raskaustesti

Tänään oli se päivä, jolloin päätin viimein tehdä raskaustestin. En halunnut pilata uuden vuoden viettoa negatiivisella tuloksella, mutta halusin kuitenkin tietää ennen verikoetta, jotta pystyisin valmistautumaan paremmin mahdolliseen pettymykseen. Tiesin, että joudun soittamaan tuon kamalan puhelun työpaikalta ja ajattelin, että auttaisi asiaa, jos ehtisin sulatella asiaa rauhassa ennen kun tulos lopulta varmistuisi. Etenkin, jos se olisi negatiivinen. Toisaalta viivyttelin tarkoituksella testin kanssa mahdollisimman pitkälle. Halusin elää edes vielä pienen hetken siinä toivossa, että raskaus voisi olla mahdollinen. Olen myös tarkoituksella pitänyt matalaa profiilia tarkkojen päivien ja solumäärien suhteen, jottei luovuttajamme tunnistaisi itseään. Uuden vuoden ensimmäinen päivä tuntui sopivalta päivältä testata. Ehkäpä onni olisi kääntynyt viimein, ja uusi vuosi olisi uuden alku?

Uskomatonta kyllä siinä kävi juurikin niin. En kerennyt silmääni räpäyttää kun testiin oli piirtynyt jo selkeä plussa. Kaksi viivaa ristikkäin. Siinä ne olivat. Kaksi viivaa, joita olen lähes viisi vuotta odottanut. En voinut uskoa silmiäni. En voi vieläkään. Onko se edes totta? Minä? Raskaana? Tapahtuuko tämä oikeasti??!! Pyysin miestä katsomaan. Hän näki saman. Laitan tähän liitteeksi kuvan, jotta tekin voitte nähdä saman. Tässä vaiheessa jo itkin. Ilosta. Epäuskosta. Tein vielä toisen testin. Samanlaisen, joita olen tehnyt vuosien varrella kymmeniä. Aina niissä on näkynyt vain yksi surullinen ja niin kovin yksinäinen viiva. Paitsi nyt. Toiseenkin testiin piirtyi selkeä viiva toisen viivan viereen. Ei aivan yhtä vahva kun testiviiva, mutta selkeä plussa kuitenkin.

Mies on vielä vähän skeptinen.. ei usko kuulemma ennen verikoetta. Varsinainen testipäivä on vasta ensi viikolla. Tekisi mieli kuuluttaa koko maailmalle, mutta sain luvan kertoa vain siskolle. Itkimme yhdessä. Muille aiomme kertoa vasta jos/kun veritesti varmistaa raskauden. Vielä on pieni pelko, että mitä jos kyseessä onkin kemiallinen raskaus, kohdunulkoinen tai tuulimuna? Odotellaan siis varmistus vielä HCG-tasoista, mutta kyllähän tämä nyt vahvasti siltä näyttää, että raskaana ollaan! Eipä voisi uusi vuosi paremmin alkaa!

25 kommenttia:

  1. Onnea!! Hieno uutinen vuoden alkuun. Toivottavasti kaikki menee loppuun asti hyvin ja miksei menisi, täytyyhän onnen joskus kääntyä - huonoa onnea teillä on jo ollut ihan riittämiin. Onnea tälle vuodelle!

    VastaaPoista
  2. Paljon onnea. Kovin ihanilla uutisilla alkoi tämä vuosi.

    VastaaPoista
  3. Loistavaa, paljonpaljon onnea! ❤️

    VastaaPoista
  4. Ihanaa, onnea! Itku tuli silmään <3

    VastaaPoista
  5. Onnea, voi miten ihania uutisia! Ei tuon selvempi plussa voisi olla, varmasti hcg taso on hyvä

    VastaaPoista
  6. Selvä plussa! Onnea tuhannesti!

    VastaaPoista
  7. Onnea! Itse sain myös elämäni ensimmäisen plussan kolme viikkoa sitten lahjoitetulla munasolulla. Ei sitä meinaa oikein vieläkään uskoa ja olenkin jo hysteerisenä käynyt verikokeessa kolme kertaa :) Ensi viikon varhaisultran jälkeen suostun jo ehkä uskomaan. Kiitos niille ihanille lahjoittajille joiden ansiosta mekin saimme kokea tämän ihmeen!

    VastaaPoista
  8. Jeeeess!!!! Ja huikee tuuletus perään. Ihan mielettömän paljon, sylin täydeltä onnea! Sehän meni just niin kuin piti. Huh, ihan kylmät väreet menee selkäpiissä.

    Olen todella onnellinen puolestanne. Että otitte tämän askeleen luovareihin ja nyt unelmanne on toteutumassa. Paljon tsemppiä ja haleja! Nyt se yhdenlainen piina vasta alkaakin ;)!!

    T. Jenni

    VastaaPoista
  9. Mies ihmettelee, että mitä tässä oikein vetistelen. No ilon kyyneleitä tietenkin! Voi miten hienoa, onnea onnea onnea! Vihdoin <3

    VastaaPoista
  10. Aivan mahtava juttu! Onko testi tehty pp14?

    VastaaPoista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Paljon onnea! Jos kaipaat vielä varmistusta, tee viikkonäytöllinen cb:n digitesti, se viikkojen määrä antaa mielenrauhaa :) noin tummilla viivoilla näyttäisi että hcg-arvo on tosiaan hyvä.

    VastaaPoista
  13. Mä olen ihan eri mieltä tosta viikkonäytöllisestä :) Mulle se toi vaan paniikkia kun näytti viikkoja liian vähän vaikka verestä hcg oli ihan riittävän korkea. Se ei todellakaan ole 100% luotettava, aika paljon löytyy kokemuksia että on näyttänyt viikot väärin. Itse odottaisin verikokeeseen ja tekisin korkeintaan uuden liuskatestin

    VastaaPoista
  14. Paljon onnea!!! <3 <3 <3 Kyllä on niin vahva plussa että! :') Ihanaa!!! <3

    VastaaPoista
  15. Onnea, onnea! Ihania uutisia heti vuoden alkuun :)

    VastaaPoista
  16. Todella ihania uutisia! Valtavan paljon onnea!!!

    VastaaPoista
  17. Paljon onnea plussasta! Olen seurannut sydän mykkyrällä käsinkosketeltavaa suruasi lapsettomuudesta ja iloitsen valtavasti puolestasi vaikken edes tunne sinua...<3

    VastaaPoista
  18. Minulla ihan sama kuin ylläolevalla anonyymilla tuossa ^
    Olen niin liikuttunut plussastasi, että tuli ihan kyyneleet silmiin, vaikken edes tunne sinua! Onnea!

    VastaaPoista
  19. Onnea sydämeni pohjasta! Niin kauniin vahvat viivatkin! Kirjoitit kauniisti luovuttajasta, olen täysin samaa mieltä. Itsekin olemme aloittelemassa ivf-hoitoja.

    VastaaPoista
  20. Onnea, Ounatuuli!!!
    t.Maria

    VastaaPoista
  21. tarrasukat pikkuiselle kyytiläiselle <3 onnea!

    VastaaPoista