perjantai 9. toukokuuta 2014

Eri tavalla paremmin

Jännittää. Punktiopäivä on nyt määrätty. Se on maanantai. Munasarjoissani kasvaa 31 munarakkulaa eli taas aikamoinen määrä tavaraa tulossa. Siitäkin huolimatta, että Gonalin annosta pienennettiin. Minä vain nyt näköjään reagoin näin. Parempi kai paljon kun vähän. Kaikissa rakkuloissa kun ei kuitenkaan ole sisällä munasolua. Tyhjiä arpoja tulee aina. Ja eiväthän ne kaikki hedelmöity. Tänään piti ensimmäistä kertaa avata housujen nappia. Vatsaa turvottaa ja kävellessä täytyy vähän jo hidastaa. Joku pian luulee, että olen raskaana.

Maanantaina saadaan tietää, mitä olen saanut aikaan. Sisälläni kasvaa jotain, joka saattaa olla jonkin ihanan alku. Mutta emme vielä tiedä. Sydän on toivoa täynnä. Ehkä nyt joku näistä... Katselin tänään niitä eri kokoisia mustia mollukoita ultraruudulta ja mietin, onkohan joku noista meidän lapsemme alku. Lääkärillä kesti aika kauan taas laskea ne kaikki. Niin paljon niitä oli. Eikö niistä nyt yksi voisi...

Tähän asti olemme noudattaneet aika lailla samaa kaavaa kun viime kerralla (mm. samat lääkkeet), joten toivon, ettei lopputuloskin ole täysin sama. Toivon, että jokin menisi tällä kertaa eri tavalla. Eri tavalla paremmin. Mutta näillä korteilla mennään, mitä meille on jaettu. Siellä on mitä on, ja mitenkään en pysty enää lopputulokseen itse vaikuttamaan. Se pitää vaan muistaa, että on tehnyt sen minkä voi. Tässä tapauksessa se on kai ollut se pizzan syömättä jättäminen, vaikka kuinka olisi tehnyt mieli, niin ja toki pistosten pistäminen ajallaan.

Hyvin pian saamme tietää, onko tällä gluteenittomalla ruokavaliolla ollut yhtään mitään merkitystä. Lääkärimme mukaan gluteeniton ruokavalio parantaa gluteeniherkillä ihmisillä alkioiden laatua. Toivon olevani gluteeniherkkä, jos noin yksinkertaisella tavalla kun viljojen pois jättämisellä ruokavaliosta saadaan aikaiseksi parempilaatuisia alkioita ja raskaus alulle. Kunpa se vain olisikin ratkaisu tähän, mutta jotenkin olen vieläkin vähän skeptinen.. jotenkin tuntuu siltä, että ei se voi niin helppoa olla. Miten kaikkien näiden vuosien jälkeen kaikki voisikin ratketa vain yksinkertaisella ruokavaliomuutoksella? En meinaa löytää uskoa siihen... Pyörrän toki puheeni, jos tässä kierrossa tärppää.

Uskokaa tai älkää, mutta asiakas toivotti tänään minulle hyvää äitienpäivää. Myös pomo toivotti kaikille hyvää äitienpäivää. Anteeksi mutta mistä lähtien siitäkin on tullut yleinen toivotus kuten hyvän joulun toivotuksesta? Joulu tulee kaikille, mutta äitienpäivä ei. Harmittaa ihmisten ajattelemattomuus. Tässä herkässä tilassa, kaiken tämän hormonimyllerryksen, jännityksen ja pelkojen keskellä sitä teki melkein mieli purskahtaa itkuun. Huutaa, etten ole kenenkään äiti, vaikka kovasti haluaisin. Että hyvää lapsettomien lauantaita vaan ja mieti seuraavan kerran mitä sanot. Huomennahan on lapsettomien lauantai, mutta sekin on minulle ihan yhtä surullinen päivä kuin äitienpäivä. Ihan oikeasti hienoa, että sellainen päivä on, mutta mieluummin viettäisin kyllä äitienpäivää.

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Loistava määrä ainakin munasoluja kasvamassa. Uskon, että on ankea olo jo. Toivottavasti olette jo siellä punktiossa tai ainakin menossa ja pääsette tästä ekasta piinasta pian. Katohan tuossa luultavasti käy, mutta pääasia olisi saada muutama oikein hyvänlaatuinen alkio -pakkaseen saakka!

    Sydämestäni toivon, että jokin juuri tänään punktioitavista soluista on SE, joka hedelmöittyy optimaalisesti, jakautuu kauniisti ja tarraa sitten kiinni tiukasti. Siihen on uskottava. Mielenkiintoista myös kuulla, onko ruokavaliolla kenties ollut vaikutusta...!

    Voimia!!!! Ota rauhassa ja tule sitten vointisi mukaan kertomaan mikä oli saalis. Olet ajatuksissani.

    T. Jenni

    ps. Vieläkään ei tietoa onko meillä pakkasessa alkio. Voitko kuvitella? Ristus, että rassaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan 11 sieltä saatiin, ja varmaankin jokunen ainakin on hedelmöittynyt kun ei soittoa ole kuulunut. Tänään onkin sitten jännät paikat, kun odotellaan tietoa, päästäänkö huomiseksi suunniteltuun tuorealkionsiirtoon. Koko ajan sitä miettii, että mitähän siellä petrimaljassa tapahtuu.. jotain tietoa olisi kiva saada..

      Varmasti rassaa.. Joko nyt tiedät enemmän?? Toivon hyviä uutisia siltä suunnalta!

      Poista