lauantai 8. helmikuuta 2014

Kaikki on hyvin

Nyt sitten on kai ne kuuluisat piinaviikot, jotka minäkin “pääsin” kokemaan. Meneillään on pp8. Täytyy sanoa, että on kyllä jännittävää. Vatsanpohjassa kutkuttaa pieni toivonkipinä raskaudesta (mitä jos vihdoinkin?) ja päässä pyörii kaikenlaisia ajatuksia. Miten jaksan odottaa testipäivään asti? Kannattaako sitä odottaa vai onko edessä jälleen kerran yksi iso pettymys?

Alkionsiirtoon päästiin kuin päästiinkin, vastoinkäymisistä huolimatta. Se yksi alkio, joka säikäytti meidät pahanpäiväisesti tiputtamalla soluja, oli jatkanut kehitystään. Se oli ainoa alkio, joka selvisi. Meidän ainoa toivomme. Ehkä se oli vähän hidas ja ehkä se ei ollut täydellinen. Ehkä se ei ollut blastokystavaiheessa vielä, eikä se todellakaan ollut 1-luokan alkio, mutta se siirrettiin. Sillä on toivoa. Eihän sitä muuten oltaisi siirretty. Haluan ainakin uskoa niin.

Olo on jotenkin epätodellinen. Tuskin koskaan ennen olen ollut näin lähellä raskautta. Kannan sisälläni pientä alkiota, joka ehkä on uuden elämän alku. Meidän toiveidemme täyttymys. Pitkän odotuksen loppu. Se tuntuu ihanan toiveikkaalta, mutta samalla pelottaa. Mitä jos en olekaan raskaana? Miten harvalla lopulta ensimmäisestä IVF:stä edes tärppää? Täytyyhän tässä varautua siihen, että hoitoja joudutaan käymään läpi useampi, ja olenkin siihen yrittänyt henkisesti valmistautua. Ehkä siksi en uskalla olla kovin optimistinen. Miten meillä voisikaan olla kaiken tämän jälkeen niin hyvä tuuri, että ensimmäisestä kerrasta tärppäisi? Jotenkin se tuntuu melkeinpä mahdottomalta. Silti, se on tapahtunut joillekin. Ehkä se voisi tapahtua myös meille? Ehkä jos oikein kovasti toivomme.

Tässä kuitenkin mennään päivä kerrallaan. Testipäivä häämöttää pitkän viljelyn vuoksi jo yllättävänkin lähellä. Ei tunnu yhtään raskaalta, ehkä en olekaan. Mutta niin kauan kun en sitä tiedä, kaikki on ihan hyvin.

12 kommenttia:

  1. Tsemppiä piinailuun! Positiivinen asenne ei ainakaan ole haitaksi alkion kiinnittymiselle, joten yritä jaksaa uskoa ja toivoa. Kyllä siinä vaiheessa kun on IVF-hoidot aloitettu, niin tietää että tsäänssit on 50/50 mutta enemmän se on kuin aikaisemmin koskaan.
    Meilläkin punktiossa saatiin 15 solua ja pyritään pitkään viljelyyn, hieman jännittää se suuri karsiutuvien alkioiden määrä mutta josko sillä saataisiin se sitkein sissi haravoitua. Ensi viikolla ollaan sitten fiksumpia..
    -Epa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta! Ihan oikeassa varmasti olet, että positiivinen asenne ei varmaan haitaksi ainakaan ole. Toivotaan parasta, ja yritetään olla pelkäämättä pahinta! Tsemppiä teillekin! Se yksi sitkeä sissi riittää!

      Poista
  2. Tsemppiä sinne! Löysin vasta blogisi ja jään jännityksellä seurailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ja tervetuloa seuraamaan blogiani! :)

      Poista
  3. Huomenta!
    Kirjoittelin viime viikolla omasta tilanteestani: ensimmäinen icsi oli kaksi viikkoa sitten, ja saimme vain kaksi alkiota, jotka molemmat siirrettiin. Harmitti aivan vietävästi, että yhtään ei saatu pakkaseen.
    No näköjään ekalla kerralla voi jotkut onnistua. Tänä aamuna näytti testi plussaa, siis ainakin toinen alkioista on vielä mukana.
    Toivon, että teilläkin on yhtä hyvä onni!
    Omalla kohdallani pahimmat piinakuukaudet oikeastaan alkavat vasta nyt. Yhden keskenmenon kokeneena pelkään niin vietävästi, että tämäkin onni päättyy ennen aikojaan.

    Pipsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ihana uutinen!! Sydämelliset onnittelut plussasta! Nyt se on sitten virallisesti todistettu, että ensimmäinenkin kerta voi tärpätä! Kiva kun tulit kertomaan plussasta, toisten onnistumiset tuo ihan oikeasti toivoa itsellekin!

      On kyllä kurjaa joutua pelkäämään ja huolehtimaan, kun nyt pitäisi olla lupa iloita kauan odotetusta raskaudesta! Toivotaan, että kaikki menee hyvin loppuun asti.

      Poista
  4. Voi miten ihanaa, että pääsitte kuitenkin siirtoon! Ihan sydän syrjällään kävin täällä tiistain jälkeen katsomassa varmaan joka päivä, miten teille on käynyt. Niin todella toivon, että alkio jakautuu normaalisti ja kiinnittyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun olet jännännyt mukana. On tässä kyllä niin jännät paikat! Voi kun tietäisi mitä tuolla sisällä tapahtuu..

      Poista
  5. Hei Ounis, täällä ollaan hengessä mukana ja voi toivon niin kovasti että nyt onnistuisi!!! <3 Huh mitä jännitystä tuo teidän viime viikko olikaan! Tsemppiä piinailuun!

    VastaaPoista
  6. Kiitos Puupa tuesta ja siitä että olet hengessä mukana edelleen, vaikka oma elämäsi muuttui kertaheitolla ihan toisenlaiseksi ja ajatukset varmasti pyörii nyt raskauden ympärillä! Toivotaan, että tässä käy hyvin. Yhtä hyvin kun teillä. <3

    VastaaPoista
  7. Eksyin monen mutkan kautta blogiisi ja oli pakko heti jättää kommentti tuohon pohdintasi ekan ivf-hoidon mahdollisesta onnistumisesta. Meillä vipeltää kesällä 2011 1. ivf-hoidon tuoresiirrosta alkunsa saanut kaksivuotias eli toivoa on ja sitä on paljon! Nyt meillä on palattu hoitoihin ja eilen kävin ensimmäisessä pakastealkion siirrossa eli piinapäivät ovat aluillaan. Alkiomme oli pakastettaessa ollut 8-soluinen, mutta oli menettänyt soluistaan puolet sulatuksessa, mutta oli klinikan kriteerien mukaan vielä elin- ja siirtokelpoinen. Näillä mennään ja jännäillään.

    Hurjasti tsemppiä ja urheaa mieltä sinulle piinapäivien loppumetreille!

    Hattivattinen

    VastaaPoista
  8. Kiitos kovasti! Koitan jaksaa olla urhea, ja uskoa, vaikka mitään raskauteen viittaavia oireita ei ole. Onnea teille jatkuviin hoitoihin!

    VastaaPoista